•  

HOTEL GABRIELA***

HOTEL GABRIELA***

HOTEL GABRIELA VISEU

Situat in Maramuresul Istoric in orasul Viseu de Sus, pe DN 18, departe de vacarmul centrului urban aglomerat, avand confortul si dotarea unui hotel de clasa, dar in acelasi timp intimitatea, caldura si eleganta locuintei proprii, Hotelul Gabriela satisface si cele mai drastice exigente.
Ospitalitatea specifica locului, bucataria bogata si diversificata, amabilitatea, promptitudinea si calitatea serviciilor sunt motivele care va vor face sa reveniti cu placere la noi.
Restaurantul cochet si elegant, alaturi de o terasa unica prin ea insasi, intregesc peisajul acestui mic complex.

Tarife:

Camera single: 100 lei/noapte

Camera dubla twin: 130 lei/noapte

Camera dubla matrimoniala: 150 lei/noapte

Wellness&Spa

Sauna finlandeza are un efect pozitiv asupra intregului sistem cardiovascular.
Accelereaza circuitul sanguin prin dilatarea vaselor si antreneaza inima, relaxeaza muschii, alina durerile artritei, creste rezistenta organismului la infectii, revitalizeaza pielea si creste buna dispozitie.

Recomandat de specialisti si sportivilor fiindca ajuta la eliminarea acidului lactic, cauzator de dureri musculare. Prin transpiratia provocata de sauna, se mai elimina substante reziduale create de metabolism si toxine acumulate in organism.

Pentru beneficii maxime se recomanda alternarea saunei cu un dus rece emotional. Aceste extreme vor creste rezistenta organismului la raceli si vor imbunatatii circulatia sanguina.

Folosind temperaturi intre 80 si 110°C sala are peretii, podeaua si bancile incalzite. Cromo si meloterapia sunt prezente prin “cerul instelat” si sistemul de sonorizare.

Jacuzzi

Unul dintre cele mai placute si relaxante moduri de a-ti petrece timpul liber este sa te lasi mangaiat si masat de bulele de aer din bazinul “jacuzzi”.

Serviciile de hidromasaj sunt recomandate atat pentru relaxare, cat si pentru tonificarea tesuturilor si a muschilor; impotriva celulitei; pentru un aspect sanatos al pielii; pentru efectele benefice asupra sistemului circulator, nervos, digestiv si respirator.

Utilizand acest tip de masaj, vor fi stimulate diferite puncte ale corpului, beneficiind astfel nu doar de un masaj de relaxare ci si de unul terapeutic.

Dus emotional

Dusul emotional ofera mult mai mult decat o cabina de dus normala: acesta este un program de wellness in care beneficiile apei reci si apei calde impreuna cu aromele, sunetele si culorilor sunt realizate pentru relaxarea corpului.

Experienta data de dusul emotional implica toate simturile corpului. Este o adevarata atractie unde utilizatorul are posibilitatea de a alege intre diferite programe cum ar fi dusul tropical, ceata rece, baia cromatica, masajul lateral, lama de apa rece si dusul aromat.

Dupa o sedinta lunga la sauna sau dupa o baie de aburi, nu este nimic mai bun decat a te bucura de senzatiile nordice puternice, inconjurat de un iluminat albastru de ceata si o aroma puternica de menta sau de o ploaie tropicala cu o atmosfera de apus impreuna cu toate senzatiile oferite de esentele fructelor tropicale ce relaxeaza si revigoreaza corpul si mintea in acelasi timp.

Imbinarea dintre apa rece si apa calda este foarte utila pentru revigorarea organismului, regenerarea pielii oferindu-i un grad corect de hidratare si de asemenea refacerea sistemului circulator vascular.

HOTEL GABRIELA RECEPTIEHotel Gabriela Camere

Mocăniţa de pe Valea Vaserului“, Calea Ferată Forestieră din Vişeu de Sus se află in Nordul României, la graniţa cu Ucraina şi reprezintă o bogăţie atât din punct de vedere tehnic, cât şi cutural.
Linia care a fost construită dupa encartamentul austro – ungar de 760mm, duce într-o vale de o sălbăticie fermecătoare, de-a lungul râului Vaser, peste poduri şi prin tunele. Calea ferată traversează o zonă împădurită enormă, unde nu există drumuri sau sate si este locuită doar de urşi şi lupi.

Deşi în majoritatea ţărilor europene, cel mai târziu după anul 1945 căile ferate foresiere au fost înlocuite cu drumuri forestiere, în România acestea s-au menţinut destul de mult. Schimbările economice de după ’90 au avut efecte fatale asupra CFF-urilor naţionale de atunci: pe parcursul a câtorva ani au fost toate scoase din funcţiune, demontate, locomotivele şi vagoanele date la fier vechi sau vândute. Singura cale ferată forestieră care astăzi mai funcţionează este Mocăniţa de pe Valea Vaserului. Ea îşi îndeplineşte până astăzi scopul său iniţial de cale ferată forestieră, transportul lemnelor.

Din anul 2000 calea ferată forestieră este sprijinită şi din străinatate prin asociatia „Hilfe für die Wassertalbahn“ Cu ajutorul elveţienilor s-au repus în funcţiune locomotive care fuseseră retrase din funcţiune, s-au procurat noi vagoane de persoane şi s-au resturat depoul şi cladirea istorică a gării. În jurul gării din Vişeu de Sus există o infrastructură importantă care poate fi folosită pentru dezvoltarea turismului.

Din anul 2005 circulă pentru vizitatori vagoane de persoane, tractate de locomotive cu abur şi din 2007 Valea Vaserului face parte din Parcul Natural „Munţii Maramureşului“ şi este sub ocrotire europeană.