CIRCUIT CHISINAU – ORHEIUL VECHI – HANCESTI

CIRCUIT CHISINAU – ORHEIUL VECHI – HANCESTI

Orheiul Vechi

16 – 17 DECEMBRIE 2017
2 zile / 1 noapte cazare
Tarif: 35 euro/pers.

    Tariful include:

transport autocar clasificat Vaslui – Chisinau – Orheiul Vechi ( Butuceni ) – Chisinau – Hancesti – Vaslui;
– 1 noapte de cazare Hotel 2*+ Chisinau – mic dejun inclus ( tip buffet );

–   Posibilitatea vizitarii Manastirii Capriana, Complexul muzeistic Orheiul Vechi,  Biserica Sf. Dumitru Orhei, Chisinau –  Bulevardul Stefan cel Mare, Palatul Prezidential, Arcul de trimuf, Gradina publica Stefan cel Mare, magazinul fabricii de dulciuri Bucuria, Conacul Manuc Bei din Hancesti; sambata seara optional cina la unul din renumitele restaurante moldovenesti La Placinte sau restaurantul uzbek Caravan; dupa cina relaxare in Sky Club;
– asistenta turistica pe toata durata excursiei.

         Complexul muzeistic Orheiul Vechi reprezinta un sistem de monumente istorice si landsafturi naturale amplasate pe promontoriile meandrice, formate de albia sinusoidala a Rautului intre satele Trebujeni si Butuceni. Din cadrul complexului Orheiul Vechi fac parte doua promontorii gigantice (Pestere si Butuceni), la care se alatura alte trei promontorii adiacente (Potarca, Selitra si Scoc) amplasate in lant de la nord spre sud .

          Complexul istorico – arhitectural Manuc Bey se află în sectorul de vest al orașului Hîncești. Acesta reprezintă doar o mică parte din fosta moșie, având suprafața de circa 10 ha, procurată de controversata personalitate istorică de origine armeană Manuc-Emanuel Mârzaian cu 300 mii de lei de la Ioniță Iamandi în aprilie 1816. Cum noul stăpân al moșiei moare subit în vara lui 1817, la vârsta de numai 48 de ani, cel mai probabil, el nu reușește să construiască niciun edificiu, toate clădirile din perimetrul actual al Complexului (cu excepția Casei Iamandi) fiind ridicate de urmașii săi. Astfel, în afară de Casa Iamandi, până în zilele noastre s-a păstrat clădirea impunătoare a Palatului, construit în perioada anilor 1858-1861, Turnul de Pază, Casa Vechilului și Castelul de Vânătoare.

 

La inscriere se achita un avans de 20 euro/pers, diferenta de plata urmand a fi achitata cu 7 zile inainte de inceperea excursiei.

Acte de identitate necesare: CI sau pasaport, procura legalizata notar pentru minorii sub 18 ani.

ChisinauConacul Manuc Bei Hancesti
Rezervari: contact@campast.ro, Mobil: 0756 671 789, www.campast.ro
Direct la sediul agentiei: Str. Spiru Haret, Nr. 4, Etaj 1 – cladirea Corevas ( langa Primaria Vaslui )

 

 

 

 

 

INCEPEM ANUL 2018...LA TEATRU
Circuit Muntii Buzaului - Siriu - Lacul Vulturilor