INDIA – TRIUNGHIUL DE AUR SI KERALA
Tarif: 2700 Euro/pers.
Dificultate: redusa
Marimea grup: 4 – 12
Durata: 15 zile
Zilele 1- 2: Bucuresti – Delhi
Unul dintre orasele triunghiului de aur al Indiei, Delhi ne ofera o mare diversitate de obiective turistice ca de exemplu Mormantul lui Humayun, Templul Lotus, Fortul Rosu, Gradina Lodhi sau bazaruri de mirodenii, argint si textile.
Ziua 3: Delhi – Agra
Dimineata plecam din Delhi si ne indreptam spre Agra. Aici ne vom caza si vom vizita celebrul Taj Mahal, unul dintre simbolurile Indiei, Fortul Agra ce face parte din patrimoniul Unesco, moschea Jama Masjid, gradinile botanice Mehtab Bagh sau mausoleul Sikandra.
Ziua 4: Agra – Jaipur
Dimineata vom din Agra pleca spre al treilea oras al triunghiului de aur al Indiei, Jaipur. In drum spre Jaipur ne vom opri si in satul Abhaneri unde putem vizita cea mai adanca fantana cu scari din lume. Ajunsi la destinatie, in Jaipur, vom putea vizita Palatul Orasului, Fortul Jaigarh, Palatul Jal, Templul Govind Devji, sau Templul maimutelor.
Ziua 5: Jaipur – Chennai
Parasim Jaipurul si ne indreptam spre Madras, acum redenumit Chennai, a fost primul asezamant britanic al Companiei Indiilor de Est, fondata in anul 1639. Fortul Saint George dateaza din secolul al XVII-lea. Există unele biserici creştine şi multe temple. Situata in statul Tamil este o capitală plină de viaţă, Chennai fiind acum al patrulea oras din India. Orasul este renumit pentru marile sărbători culturale de dans şi muzică tradiţională, care au loc în timpul iernii.
Ziua 6: Chennai – Mahabalipuram
Plecam catre Mahabalipuram, vechea capitală a regilor Pallavas, situata într-un golf închis de templul Rivage. Instalare la hotel.
Situl Mahabalipuram este patrimoniu mondial al UNESCO. Este un port antic fondat de dinastia Pallava, care in secolele XII şi XIII , exportau cultura in regatele invecinate Shrivijaya (Java, Sumatra şi Malaysia peninsulară), Kambuja (Cambodgia), precum şi in imperiul Champa ( Annam). In aceasta epoca au fost daltuite în stâncă cele cinci ”Ratha” reprezentând carele de lupta ale celor cinci fraţi Pandava, eroi epici ai epopeii Mahabharata.
Admiraţi de asemenea, frumosul basorelief Pogorârea Gangelui sau “Pocăinţa Arjunei” a căror temă este împrumutata din mitologia brahmanică. În secolul XVIII, a fost ridicat templul Rivage care sfideaza de peste douăsprezece secole provocările valurilor oceanului şi a ploilor musonice.
Masa si cazare la hotel pe malul marii, nu departe de situl Mahabalipuram. Timp liber, plajă şi piscină.
Ziua 7: Mahabalipuram – Gingee- Pondichery
De dimineata plecam spre Pondichery, pe drum vom vizita cetatea Gingee, care este asezata intr-un peisaj cu dealuri, palmieri si campuri de orez. Fiind inconjurata de stanci, este una dintre cele mai impresionante cetati din India: aproape 15 km de ziduri,de 20m inaltime, cu o grosime de 15 m. Fondată de dinastia Cholas în secolul al XI-lea, cetatea a fost un punct esential pentru dominatia regiunii. Cele mai multe dintre clădiri dateaza din perioada regilor Vijayanagar în secolul al XVI-lea. De-a lungul secolelor cetatea a fost stapanita de hindusi, mongoli, musulmani insa la mijlocul secolului al XVIII-lea drapelul Franţei a fluturat timp de 11 ani. După Bătălia de la Pondicherry (1761) britanicii se stabilesc in zona insa acestia abandoneaza in final cetatea si templul. După vizita cetatii si a orasului , continuam catre Pondychery un mic oraş cu atmosfera coloniala plină de viaţă şi foarte activă. Vom vizita case si locuri cu rezonanta coloniala dar si celebrul Ashram
Sri Aurobindo
Vom petrece doua nopti într-unul din hotelurile orasului.
Ziua 8: Pondichery – Tanjore
Dimineata vom vizita un centru artizanal unde se lucrează în bronz la fel ca acum cateva secole. Plecare spre Tanjore (cca 2 ore de mers) cu masina unde vom vizita vechea capitala a puternicei dinastii Chola, vom vizita templul Brihadeshwara bijuterie arhitecturala a secoluluiu X, altarul lui Shiva, galerii de arta si o minunata colectie de lucrari in bronz.
Ziua 9: Tanjore – Srirangam
Vizita la oraşul-templu Srirangam, dedicat lui Vishnu, situat pe una din insulele raului Kaveri. Dupa-amiaza se merge pe jos până la Fort Rock, de unde vederea asupra orasului este splendida. Aici se afla templele dedicate lui Shiva, Ganesha, zeul elefant fiul lui Shiva şi Parvati. Cina si cazare la hotel.
Ziua 10: Srirangam – Madurai
Dimineaţa plecam către Madurai (128 km), vechea capitală a dinastiei Pandya(1070-1380), drumul urmeaza campurile de orez din delta Kaveri.
Ne vom opri în regiunea Chettinad unde vom descoperi un adevarat muzeu in aer liber cu palate magnifice construite de către casta “Chettiars”, dar vom gasi şi temple pierdute în mediul rural. Sosire după-amiaza la Madurai, urmata de vizita oraşului „binecuvântat cu nectarul ce se scurge din părul lui Shiva”. Orasul este construit in jurul templului Meenakshi, loc de desfăşurare a unei vieţi religioase intense. Spre seara, dacă se doreşte, se poate reveni la templu pentru a participa la ceremonia de culcare a lui Shiva.
Ziua 11: Madurai – Munar
Dimineaţa o ultima vizita Madurai. După un prânz luat mai devreme, vom parcurge un drum de cca 5 ore catre Munnar Drumul trece prin păduri şi plantaţiile de ceai şi cardamon. Satiune agreabila de altitudine, Munnar este foarte popular în timpul marilor calduri.
Zona este situata la o altitudine între 1650 şi 2650 m, la confluenta a trei cursuri de apa. De pe dealuri se poate vedea peisajul verde al plantaţiile de ceai si de condimente, care concureaza cu pădurile dense din zonă . Aceste păduri sunt bogate in flora, insa totodata adapostesc nenumarate animale precum elefanti, cerbi, caini salbatici, de asemenea, “Nilgiri tahr” (un fel de oaie), diferite familii de maimuţe cum ar fi Nilgiris (un fel de cimpanzeu) sau macacul cu coada de leu … si o mare varietate de pasari, dar si… tigri.
Cina si cazarea la una din cabanele situate pe plantatii.
Ziua 12: Munnar: plimbare în pădurea tropicală şi plantaţiile de ceai – Kollam
Dimineata plimbare în zona plantaţiilor . Plecare pe un drum serpuit pe dealurile Kanan Devi. Traversam Matuppaty la 1700m, cunoscut pentru ferma de cercetare indo-elveţiana pentru ameliorarea raselor bovine de altitudine, dar şi pentru lacul şi barajul situat la câţiva kilometri. Mai sus, trecem prin plantaţiile de ceai Kundala până la Echo Point unde, după cum sugerează şi numele, se poate auzi acest fenomen natural. Continuam 2 – 3 ore de mers pe jos, drumul trece alternativ prin păduri şi plantaţiile de ceai. Vederi panoramice ale munţilor din jur se amestecă cu imaginile verzi ale pădurilor tropicale, dense şi perene, privelişti uimitoare pana in câmpiile din Tamil Nadu. Vederi superbe catre plantaţiile de ceai de la Kozhukkumalai, aflate la cea mai mare altitudine din lume. Cazare la hotel.
Ziua 13: Munnar – lagunele Kerala
Dimineaţa avem oportunitatea de a merge in cel mai înalt punct al drumului Munnar – Kodaikanal. In aceasta zona se afla faimoasa “Neelakurunji” (strobilanthus), planta care infloreste doar la 12 ani. Numele său înseamnă “floarea muntelui albastru” pentru ca atunci cand infloreste muntele este acoperit de un covor albastru !
Intoarcere la hotel pentru masa de prânz, apoi coborare pana la Kerala prin frumoase plantaţii verzi precum şi privelisti magnifice catre coasta de mai jos (cca 6 ore de mers cu masina), La Kerala Oceanul Indian se amesteca cu apele din Marea Arabiei, rezultand minunate nuante de azur, încununate cu spumă alba.
Intoarcere la unul dintre hotelurile situate în zona lagunelor Kollam (Quilon).
Până după-amiaza târziu, dacă timpul permite, se poate face o plimbare în satul din apropiere în care viaţa a rămas tradiţionala …
În cele mai multe hoteluri din Kerala se ofera masaje ayurvedice.
Ziua 13: Kerala – Cochin
Plecare spre Cochin, un vechi port răspândit pe mai multe insule de unde se controla comerţul tradiţional cu condimente dar si traficul cu portelan chinezesc din Canton, sau marfurile din Marea Mediterană.
Ne instalam la unul din hotelurile, situate în Fort Cochin, centrul comercial şi turistic al oraşului.
Masa de prânz la un restaurant agreabil.
Seara vom descoperi “Kathakali” teatru si dans tipic din Kerala, unde si pregătirea măştilor este la fel de interesanta ca si spectacolul în sine.
Ziua 14: Cochin – New Delhi
Zbor Cochin – New Delhi
Ziua 14 – 15: New Delhi – Bucuresti
Bun venit inapoi acasa!
OPTIONAL: Se poate opta pentru Goa incepand cu ziua 14 iar excursia se va prelungi cu un sejur de 4 zile (3 nopti) , prețul crescând cu 400 euro.
Pretul include:
•Biletele de avion pentru cursele interne si internationale
•Taxele de aeroport
•Transferuri + transport auto
•Ghid roman pe toata durata calatoriei
•Cazare in camera dubla
•Masa (demipensiune)
Pretul nu include:
•Taxele de intrare la muzee si in rezervatii
•Suplimentul pentru camera single 200 euro
•Alte activitati decat cele incluse in program
•Alte mese decat cele incluse in program
Pretul este calculat pentru un curs EUR/USD>=1,35 .
Pretul este calculat pentru inscrieri individuale in conditiile formarii unui grup de minim 6 persoane.
Pentru inscrieri de grup (mai mult de 4 persoane) – oferte speciale.