•  

- INDIA – TRIUNGHIUL DE AUR SI KERALA – 15 zile

 INDIA –  TRIUNGHIUL DE AUR SI KERALA

Excursie in India de Sud

Tarif: 2700 Euro/pers.

Dificultate: redusa

Marimea grup: 4 – 12

Durata: 15 zile

Zilele 1- 2: Bucuresti – Delhi
Unul dintre orasele triunghiului de aur al Indiei, Delhi ne ofera o mare diversitate de obiective turistice ca de exemplu Mormantul lui Humayun, Templul Lotus, Fortul Rosu, Gradina Lodhi sau bazaruri de mirodenii, argint si textile.

Ziua 3: Delhi – Agra
Dimineata plecam din Delhi si ne indreptam spre Agra. Aici ne vom caza si vom vizita celebrul Taj Mahal, unul dintre simbolurile Indiei, Fortul Agra ce face parte din patrimoniul Unesco, moschea Jama Masjid, gradinile botanice Mehtab Bagh sau mausoleul Sikandra.

Ziua 4: Agra – Jaipur
Dimineata vom din Agra pleca spre al treilea oras al triunghiului de aur al Indiei, Jaipur. In drum spre Jaipur ne vom opri si in satul Abhaneri unde putem vizita cea mai adanca fantana cu scari din lume. Ajunsi la destinatie, in Jaipur, vom putea vizita Palatul Orasului, Fortul Jaigarh, Palatul Jal, Templul Govind Devji, sau Templul maimutelor.

Ziua 5: Jaipur – Chennai
Parasim Jaipurul si ne indreptam spre Madras, acum redenumit Chennai, a fost primul  asezamant  britanic  al Companiei Indiilor de Est, fondata in anul 1639. Fortul Saint George dateaza din secolul al XVII-lea. Există unele biserici creştine şi multe temple. Situata in statul Tamil este o capitală plină de viaţă,  Chennai fiind  acum al patrulea oras din India. Orasul este renumit pentru marile sărbători culturale de dans şi muzică tradiţională, care au loc în timpul iernii.

Ziua 6: Chennai – Mahabalipuram
Plecam catre Mahabalipuram, vechea capitală a regilor Pallavas, situata într-un golf închis de templul Rivage. Instalare  la hotel.
Situl  Mahabalipuram este patrimoniu mondial al UNESCO. Este un port antic fondat de dinastia Pallava, care in  secolele XII  şi XIII , exportau  cultura  in regatele invecinate  Shrivijaya (Java, Sumatra şi Malaysia peninsulară), Kambuja (Cambodgia), precum şi in imperiul Champa ( Annam).  In aceasta epoca au fost daltuite  în stâncă  cele cinci ”Ratha”  reprezentând carele de lupta ale  celor  cinci fraţi Pandava, eroi epici ai epopeii Mahabharata.
Admiraţi de asemenea, frumosul  basorelief Pogorârea Gangelui  sau “Pocăinţa  Arjunei” a căror temă este împrumutata din  mitologia brahmanică. În secolul   XVIII, a fost ridicat templul  Rivage care sfideaza de peste douăsprezece secole provocările valurilor  oceanului şi a ploilor musonice.
Masa si cazare la hotel pe malul  marii, nu departe de situl Mahabalipuram.  Timp liber, plajă şi piscină.

Ziua 7: Mahabalipuram – Gingee- Pondichery
De dimineata plecam spre Pondichery, pe drum vom vizita cetatea Gingee, care este asezata  intr-un  peisaj  cu dealuri, palmieri si campuri de orez. Fiind  inconjurata de stanci, este una dintre cele mai impresionante cetati din India: aproape 15 km de ziduri,de 20m inaltime, cu o grosime de 15 m. Fondată de dinastia  Cholas în secolul al XI-lea, cetatea a fost un punct esential  pentru  dominatia  regiunii. Cele mai multe dintre clădiri dateaza din perioada   regilor Vijayanagar în secolul al XVI-lea. De-a lungul secolelor cetatea a fost stapanita de hindusi, mongoli, musulmani insa   la mijlocul secolului al XVIII-lea drapelul Franţei a fluturat  timp de 11 ani. După Bătălia de la Pondicherry (1761) britanicii se stabilesc  in zona insa  acestia  abandoneaza in final  cetatea si templul. După  vizita cetatii si a orasului , continuam catre  Pondychery  un mic oraş cu atmosfera coloniala plină de viaţă şi foarte activă. Vom vizita case si locuri cu rezonanta coloniala dar si celebrul Ashram
Sri Aurobindo
Vom petrece doua nopti  într-unul din  hotelurile orasului.

Ziua 8: Pondichery – Tanjore
Dimineata  vom vizita  un centru artizanal  unde  se lucrează în bronz  la fel ca acum cateva secole. Plecare spre Tanjore (cca  2 ore de mers) cu masina unde vom vizita    vechea capitala a  puternicei  dinastii  Chola,  vom vizita   templul  Brihadeshwara bijuterie arhitecturala  a secoluluiu  X,  altarul  lui Shiva, galerii de arta si o minunata colectie de lucrari in  bronz.

Ziua 9: Tanjore – Srirangam
Vizita la  oraşul-templu Srirangam, dedicat lui Vishnu, situat pe una din insulele raului Kaveri.  Dupa-amiaza  se merge  pe jos până la Fort Rock,  de unde  vederea asupra orasului este splendida. Aici se afla  templele dedicate lui Shiva,  Ganesha, zeul elefant fiul lui Shiva şi Parvati. Cina si cazare la hotel.

Ziua 10: Srirangam – Madurai
Dimineaţa plecam  către Madurai (128 km), vechea capitală a dinastiei  Pandya(1070-1380),  drumul urmeaza  campurile de orez din delta Kaveri.
Ne vom opri  în regiunea  Chettinad unde vom descoperi  un adevarat muzeu in aer liber cu  palate magnifice construite de către casta “Chettiars”,  dar vom gasi şi  temple pierdute în mediul rural. Sosire  după-amiaza la Madurai, urmata de vizita  oraşului  „binecuvântat cu nectarul ce  se scurge din părul lui Shiva”.  Orasul este construit in jurul  templului Meenakshi, loc de desfăşurare a  unei vieţi religioase intense. Spre seara, dacă se doreşte, se poate  reveni la templu pentru a participa la ceremonia de culcare a lui  Shiva.

Ziua 11: Madurai – Munar
Dimineaţa o ultima vizita  Madurai. După un prânz luat mai devreme, vom parcurge un drum de cca 5 ore catre Munnar Drumul trece prin păduri şi plantaţiile de ceai şi cardamon.  Satiune agreabila de altitudine, Munnar este foarte popular în timpul marilor calduri.
Zona este situata la o altitudine între 1650 şi 2650 m, la confluenta a trei cursuri  de apa. De pe dealuri se  poate vedea peisajul verde al  plantaţiile de ceai si de condimente, care concureaza cu  pădurile dense din zonă . Aceste păduri sunt bogate in  flora, insa totodata adapostesc  nenumarate animale precum  elefanti,  cerbi, caini salbatici, de asemenea, “Nilgiri tahr” (un fel de oaie), diferite familii de maimuţe cum ar fi Nilgiris (un fel de cimpanzeu) sau  macacul cu coada de  leu … si o mare varietate de pasari, dar  si… tigri.
Cina si cazarea la una din  cabanele  situate pe plantatii.

Ziua 12: Munnar: plimbare în pădurea tropicală şi plantaţiile de ceai – Kollam
Dimineata  plimbare în zona plantaţiilor . Plecare pe un drum serpuit  pe dealurile Kanan Devi. Traversam  Matuppaty  la 1700m,  cunoscut pentru ferma de cercetare  indo-elveţiana pentru ameliorarea raselor  bovine de altitudine, dar şi pentru lacul  şi barajul situat la câţiva kilometri. Mai sus, trecem prin plantaţiile de ceai Kundala până la Echo Point  unde,  după cum sugerează şi numele, se poate  auzi acest fenomen natural. Continuam   2 – 3 ore de mers pe jos, drumul trece alternativ prin păduri şi plantaţiile de ceai. Vederi panoramice ale munţilor din jur  se amestecă cu imaginile verzi ale  pădurilor tropicale, dense şi perene, privelişti uimitoare  pana in  câmpiile din Tamil Nadu. Vederi superbe catre  plantaţiile de ceai de la Kozhukkumalai, aflate la cea mai mare altitudine  din lume. Cazare la hotel.

Ziua 13: Munnar – lagunele Kerala
Dimineaţa  avem  oportunitatea de a merge in cel mai înalt punct al drumului Munnar – Kodaikanal.  In aceasta zona se afla faimoasa “Neelakurunji” (strobilanthus), planta care infloreste doar la 12 ani. Numele său înseamnă “floarea  muntelui albastru” pentru ca atunci cand infloreste  muntele este acoperit de un covor albastru !
Intoarcere la hotel pentru masa de prânz, apoi coborare pana la  Kerala prin frumoase  plantaţii verzi precum şi privelisti magnifice catre  coasta de mai jos (cca 6 ore de mers cu masina), La Kerala   Oceanul Indian se amesteca cu apele din Marea Arabiei,  rezultand   minunate nuante de azur, încununate cu spumă alba.
Intoarcere la unul dintre  hotelurile  situate  în zona lagunelor Kollam (Quilon).
Până după-amiaza târziu, dacă timpul permite, se poate face  o plimbare în satul din apropiere  în care viaţa a rămas tradiţionala …
În cele mai multe hoteluri din Kerala se ofera  masaje ayurvedice.

Ziua 13: Kerala – Cochin
Plecare spre Cochin, un vechi  port  răspândit pe mai multe insule de unde se  controla  comerţul  tradiţional cu  condimente dar si traficul cu portelan chinezesc din Canton,  sau marfurile din Marea Mediterană.
Ne instalam la  unul din hotelurile, situate în Fort Cochin, centrul comercial şi turistic al oraşului.
Masa de prânz  la un restaurant agreabil.
Seara vom  descoperi “Kathakali”  teatru si dans tipic din Kerala, unde  si pregătirea măştilor este la fel de interesanta ca si spectacolul în sine.

Ziua 14: Cochin – New Delhi
Zbor Cochin – New Delhi

Ziua 14 – 15: New Delhi – Bucuresti
Bun venit inapoi acasa!

OPTIONAL: Se poate opta pentru Goa incepand cu ziua 14 iar excursia se va prelungi cu un sejur de 4 zile (3 nopti) , prețul crescând cu 400 euro.

Pretul include:
•Biletele de avion pentru cursele interne si internationale
•Taxele de aeroport
•Transferuri + transport auto
•Ghid roman pe toata durata calatoriei
•Cazare in camera dubla
•Masa (demipensiune)
Pretul nu include:
•Taxele de intrare la muzee si in rezervatii
•Suplimentul pentru camera single 200 euro
•Alte activitati decat cele incluse in program
•Alte mese decat cele incluse in program

Pretul este calculat pentru un curs EUR/USD>=1,35 .
Pretul este calculat pentru inscrieri individuale in conditiile formarii unui grup de minim 6 persoane.
Pentru inscrieri de grup (mai mult de 4 persoane) – oferte speciale.

Excursie India - Pondichery