•  

KILIMANJARO

KENYA & TANZANIA – EXPEDITIE PE KILIMANJARO, SAFARI SERENGETI, NGORONGORO, ZANZIBAR

BANNER MASSAI WOMAN

Ascensiune, safari si relaxare
Expeditie pe Klimanjaro,
Safari Serengeti & Ngorongoro, Plaja Zanzibar

TARIF: 2400, 2990 sau 3600 Euro – Zboruri si taxe incluse

Marimea grup: 4 – 12 pers.

Durata: 9, 13 sau 17 zile

Expeditie Safari cu ascensiune pe Kilimanjaro:

Ziua 1: Zbor Bucuresti-Kilimanjaro Airport (Tanzania).
Transfer Moshi ,cazare.

Ziua 2 :Vom incepe prin a traversa padurea tropicala catre cabana Machame (3000m).Traseul are dureaza aproximativ 5h.

Ziua 3 :Vom iesi din padure ajungand in golul alpin pe platoul Shira unde vom intalni o vegetatie speciala, remarcabile fiind  Lobeliile si Senecile uriase cat si delicatele Impatiens Kilimanjari. Traseul pana la tabara Shira (3500m) dureaza aprox.5h.

Ziua 4 :Traseul urca trecand la aproximativ 4000m pe langa o stanca numita « turnul de lava » dupa care coboara din nou la aproximativ 3500m in frumosa tabara Barranco. (traseul dureaza 5-6h)

Ziua 5 :Vom urca « peretele micului dejun »,singura zona care necesita un pic de catarare, vom traversa valea Karanga si apoi vom urca la tabara Barafu (4800m), ultima oprire inainte de asaltul final. La aceasta altitudine vegetatia dispare, lasand locul stancilor si ghetii. Noi nu vom traversa ghetarii, neavand nevoie de coltari sau bocanci de plastic.

Ziua 6 :Vom pleca foarte devreme (0 :00÷2:00 a.m.), urcandu-se mai usor pe pamantul inghetat si deasemenea pentru a ajunge pe varf inainte de a se ridica ceata din padurea tropicala. Urcusul pe varf, este un test de anduranta, in conditiile aerului rarefiat si presiuni atmosferice scazute. Vom face cca. 6h pana pe marginea craterului Kibo si inca aproximativ o ora pana in punctul cel mai inalt din Africa : Uhuru Peak (5895m).
Vom vedea spectacolul superb al rasaritului soarelui de la o altitudine de peste 5000m. Dupa ce vom savura cucerirea varfului , vom incepe coborarea catre tabara Barafu care, desi va dura cca.3h, va parea lejera dupa efortul de la urcare. Aici vom face o pauza de masa si vom continua coborarea catre tabara Mweka, unde vom dormi.

Ziua 7 :Coborare catre poarta Mweka si parasirea Parcului National Kilimanjaro dupa ce vom primi certificatele oficiale pentru performanta noastra.
Cazare la Moshi.

Ziua 8-9 Intoarcerea in tara.

kilimanjaroafrican safariAfrican safari1

VARIANTA 13 ZILE – 2990 eur tti
KILIMANJARO PLUS 3 ZILE EXTRA SAFARI
Serengeti & Ngoro Ngoro –

Ziua 1- 9: Ascensiune Kilimanjaro
Ziua 9 – 11:
Safari in Serengeti si Craterul Ngoro-Ngoro.
Ceea ce ati vazut pana acum la Discovery TV sau la Animal Planet, veti vedea acum cu ochii dv.
Se asigura masina de safari si toate mesele.
La intoarcere, cazare la Arusha si masa de seara.

Ziua 12-13
Transport auto Arusha-Nairobi
Zbor Nairobi-Bucuresti.

E BINE DE STIUT: Pentru cei care nu doresc ascensiune pe Kilimanjaro, dar insotesc pe cineva care o face, putem inlocui ascensiunea pe Kilimanjaro cu 6 zile de safari, iar pretul ramane acelasi.

Pentru cei care doresc aclimatizare suplimentara se pot face 4 zile pe Mount Kenya sau 3 zile pe Mount Meru pentru 600 euro, respectiv 400 euro.

Despre Kilimanjaro .
Masivul muntos este de origine vulcanică, mai exact este un stratovulcan. Date furnizate de specialişti în 2003 atestă că magma se găseşte doar la circa 400 de m sub fundul solidificat al craterului din vârf. Datorită poziţionării anasamblului montan la limita de coliziune a plăcilor tectonice africane şi a celei numită placa tectonică a Somaliei (placa de est), există o posibilitate permanentă de erupţie vulcanică. De asemenea, prin ciocnirea acestor două plăci, în urmă cu milioane de ani, s-a format Marele Rift al Africii, care ar putea deveni, conform unor estimări geologice, un nou ocean.
La marginea acestui gol, numit rift, magma urcă din adâncime creând forme de relief, aşa cum sunt munţi de încreţire şi vulcani. Kilimajaro se găseşte în partea estică a acestei gropi. Masivul Kilimajaro era încă un vulcan activ în urmă cu 2-3 milioane de ani. Se presupune că o ultimă erupţie puternică ar fi avut loc în urmă cu circa 300 000 de ani. In Masivul Kilimanjaro se gasesc 3 cratere : Shira,Mawenzi si Kibo. Pe marginea acestuia din urma se afla varful Uhuru (5895m) . Ultima erupţie a craterului central, Kibo, ar fi avut loc în anul 1700, făcând din acest stratovulcan un muntele cu o activitate vulcanică redusă, care este manifestată prin prezenţa fumarolelor.
Kilimanjaro este cel mai inalt munte de pe continentul African si cel mai inalt munte de sine statator din lume.
Cu toate că masivul muntos se află la doar 3 grade latitudine sudica, datorită altitudinii ridicate, pe vârful muntelui există zăpadă permanentă, respectiv un gheţar, care se găseşte doar pe muntele Kibo.

Noi vom urca pe traseul Machame, considerat cea mai frumoasa cale de acces pe Kilimanjaro. Cazarea se va face in corturi puse la dispozitie de catre agentia noastra.Vom avea porteri  care vor cara majoritatea bagajelor si mancarea, un bucatar si un ghid local.