•  

KENYA SAFARI

AVENTURA IN KENYA, SAFARI IN REZERVATIILE MASAI MARA, NAKURU, ABERDARES

KENYA

TARIF: 1990 Eur sau 2200 Eur

Dificultate: zero

 Marimea grup: 4 – 12 pers.

Durata: 7, 9 sau 11 zile

Plecari, martie, iulie si noiembrie si de revelion 26 dec – 05 ian.

VARIANTA 7 ZILE
1990 eur
Masai Mara, Nakuru si Aberdares


Ziua 1:

Zbor București-Nairobi (Kenya).
Transfer hotel ,cazare.

Ziua 2 :
După micul dejun îmbarcare in mașinile 4X4 pentru safari (inseamna „calatorie”in Swahili).
Ceea ce ați văzut pana acum la Discovery TV sau la Animal Planet, veți vedea acum cu ochii voștri.
Aceste rezervații sunt printre cele mai renumite din Africa.
Vom vedea in mediul lor natural elefanți, hipopotami, rinoceri, bivoli, zebre, antilope, girafe, struți, vulturi, lei, leoparzi, gheparzi, hiene, crocodili, maimuțe si multe alte animale.

Prima rezervație este Parcul National „Aberdares”.
Aberdares (Nyandarua in dialectul Kikuyu) este un masiv muntos care începe la nord de Nairobi. Parcul Naţional cuprinde toate terenurile de peste 3200 m coborând către e pana la 2130 m lânga oraşul Nyeri. Parcul este o ţară fermecată, minunat  datorita măreţiei şi frumuseţii sale.
Traversarea munţilor Aberdares este imprevizibila, datorita ploilor frecvente si puternice. Cel mai înalt vârf este „Ol Donyo Satima” (3998 m), însemnând „Muntele Tăurașului” în Maa, limba Maasai. Există un drum care traversează munții de la Naivasha la Nyeri, care poate fi parcurs cu o maşină robustă, daca este vreme bună. La altitudinea maximă drumul trece printr-o mlaștina ceţoasă la aproximativ 3350 m, unde cresc in abundenta uriașe mutații ale unor plante alpine.
Râuri înghețate plonjează in cascade spectaculoase.
Ne vom caza la cabana „The Ark” situata pe traseul migrației elefanților in mijlocul unei păduri dese bogata în animale sălbatice printre care si rinocerul negru. Carnivorele sunt reprezentate de lei, leoparzi si servali. Păsările nu sunt doar uimitoare, dar şi din abundenţă.

Ziua 3:
După micul dejun vom pleca către Parcul National „Lake Nakuru.
După prânz vom vom porni sa vizitam rezervația. Apele tulburi albicioase ale lacului Nakuru  se colorează in portocaliu când aterizează uriașele stoluri de flamingo. „Lake Nakuru” este de asemenea un sanctuar al rinocerilor negri si albi. Aici vom mai întâlni lei, leoparzi,  bivoli, hipopotami, girafe si gazele. In zonele împădurite se pot zări pitoni uriași suspendați de ramurile copacilor.
Vom înnopta la „Lake Nakuru Lodge”.

Ziua 4:
După micul dejun vom pleca către rezervația „Masai Mara”. Pe traseu vom lua masa de prânz tip picnic si vom ajunge după-amiaza târziu.
Ne vom caza si vom lua masa de seara la „Mara Sopa Lodge”.

Ziua 5:
Vom petrece toata ziua explorând rezervația „Masai Mara”, cel mai frumos sanctuar kenyan al vieții sălbatice (peste 450 de specii de animale au fost înregistrate aici). Masai Mara este o o continuare de fapt a rezervației Serengeti din Tanzania. Numita astfel după războinicii Massai (locuitorii tradiționali) si după descrierea acestora a zonei văzuta de la înălțime – “Mara”, care in limba Maa (limba Masai) înseamnă „pestriț”, aceasta este faimoasa pentru populația sa excepționala de feline si pentru “Marea Migrație” anuala a zebrelor, gazelelor Thomson si antilopelor Gnu din Serenegeti.
Milioanele de Antilopele Gnu reprezintă specia cea mai numeroasa din ecosistemul Mara-Serenegeti. În jurul lunii iulie a fiecărui an, aceste animale dizgrațioase migrează într-o turma uriașa la nord de câmpiile Serengeti în căutare de pășune proaspăta, si revin la sud în jurul lunii octombrie.
Marea Migrație  este unul dintre cele mai impresionante fenomene din întreaga lume animala, care implica un număr enorm de ierbivore, care atrag după ele si numeroși paradatori, in special lei si hiene.
Peste 450 de specii de pasări au fost identificate în parc, printre care vulturi,berze marabu,pasări secretar si struți.
Seara ne vom intoarce pentru inca o noapte la „Mara Sopa Lodge”.
.

Ziua 6-7 :
Dupa inca o vizita matinala a rezervatiei si o oprire optionala la un sat de Masai,vom pleca catre Nairobi.
Transfer aeroport. Zbor Nairobi-Bucuresti

.African Safari_007